top of page
2016_03_19_1338.JPG
IMG_20220604_144328.jpg

Groepsles

De les duurt anderhalf uur. We nemen ruim de tijd voor passieve oefeningen, om op een steeds diepere niveau de spanning rondom de wervelkolom los te laten. We zoeken beweging in de "stijve" wervels en rust op de overbelaste wervels. Vanuit een ontspannen en stabiele kern kan de beweging zich optimaal naar de ledematen verplaatsen en versterken we de rug, heupen, benen, schouders, armen en nek. De les kan op sommige momenten intensief aanvoelen, door de confrontatie met spanning, beweging of kracht. Maar vaak voel je je energieker in en na de les, als je lichaam spanning loslaat. Iedereen krijgt de ruimte op zijn eigen grenzen te verkennen en te verleggen en we werken in een rustig tempo. We zoeken een gezond evenwicht tussen mobiliteit en stabiliteit, in eenvoudige, maar vaak uitdagende bewegingen.

Individuele les

In een individuele sessie kan ik heel precies uw bewegingspatronen observeren en de oefeningen aanpassen op uw unieke situatie, rekening houdend met specifieke wensen. Denk bijvoorbeeld aan iemand met chronische rugpijn. Ook voor ouderen kan een individuele les zeer waardevol zijn, omdat er een langere bewegingsgeschiedenis is, die vaak specifieke thema´s met zich meebrengt. In een individuele sessie zijn zoveel aanpassingen mogelijk dat een "speciale" conditie helemaal niet belemmerend werkt, wat in een groepsles wel zo kan zijn, omdat het ritme van de groep dan voorrang krijgt. 

Om mee te doen heb je alleen comfortabele, niet knellende kleding nodig. Al het materiaal is aanwezig. Je hoeft echt niet lenig te zijn of een goede conditie te hebben.

bottom of page