top of page
IMG_1834 - Copy (2).JPG
IMG_1813.JPG

Mirre Yogadocente, Personal trainer-Restorative Exercie Specialist, ProMuscle Trainer

Toen ik op mijn 18de met yoga in aanraking kwam voelde ik me zo goed na de les, vanaf die eerste les ben ik nooit meer gestopt met Yoga. Aan het einde van mijn bachelor Internationale ontwikkelingsstudies ontwikkelde ik chronische RSI-klachten. In mijn zoektocht om van die chronische pijn af te komen, kwam ik in aanraking met Critical Alignment Yoga, dat bleek voor mij de een geschikte methode waarmee ik langdurigere verlichting voelde van mijn pijnklachten en bovendien de oorzaak ervan kon onderzoeken.  Deze vorm van Yoga werd een vast dagelijks ritueel. Daarom leek het me logisch om het een serieuzere plek te geven. Ik heb me vervolgens gecertificeerd bij het Critical Alignment Yoga & Therapy Instituut in Amsterdam.

 

Vanaf 2013 ben ik begonnen met fulltime lesgegeven in Mexico, waar ik in die tijd woonde met mijn man. Daarna heb ik in 2016 mijn diploma als personal trainer in Restorative Exercise behaald in de VS. Deze laatste opleiding heeft mijn begrip over bewegen enorm verdiept en me de juiste kennis en ervaring gegeven om ook Individuele sessies te gaan geven. Sinds de zomer van 2018 verblijven we weer in Nederland met onze twee jonge kinderen.

 

Bij mijn kinderen zie ik dagelijks het levende bewijs dat naast gezond eten, drinken, slapen, aandacht, aanraking, bewegen ook een heel belangrijke basisbehoefte is. "Bewegenderwijs" ontdekken ze vanuit hun lichaam de wereld en verleggen ze hun fysieke en daarmee hun emotionele  en cognitieve grenzen steeds een beetje. Het valt me op dat veel volwassenen dit intieme contact met hun lichaam kwijtraken en daarmee het plezier om te bewegen. Dat bewegen een soort "moeten" wordt i.p.v. dat het lichaam erom vraagt. 

 

Ik haal er erg veel voldoening uit om te zien hoe deelnemers, voor wie het soepel bewegen niet meer zo vanzelfsprekend is, weer moeitelozer en met meer vertrouwen gaan bewegen.

 

Opleidingen:

 

  • Basis massage cursus met technieken uit de Rebalancing. Nov 2008, Ede, Nederland, 30 uur.

  • Gevorderde cursus ontspanningsmassage.  Maart 2011, Rotterdam, Nederland, 30 uur.

  • Critical Alignment Yoga, lerarendiploma. Amsterdam 2012, Nederland, 250 uur.

  • Critical Alignment level training; Therapy en didactic methods, from a therapeutic standpoint; assessment skills, use of tools, program design for different case studies, facing problems in different areas of the spine; lumbar spine, thoracic spine, and cervical spine. Oktober 2014, Amsterdam, Nederland, 100 uur.

  • Gecertificeerd Personal Trainer- Restorative Exercise Specialist. The nutritious Movement Center in de VS. Januari 2016, 200 uur. 

  • Gerecertificeerd bij het Nutritious movement Center voor continuing education. April 2018, 90 uur. 

  • Gerecertificeerd bij het Nutritious Movement Center voor continuing education. April 2020, 90 uur.

  • Gerecertificeerd bij het Nutritious Movement Center voor continuing education. April 2022, 90 uur.

  • Walking Well, a stepwise approach to an everyday movement. Bij Tune Up Fitness en Nutritious Movement. Okt 2023

  • Gecertificeerd ProMuscle Trainer, door Wageningen University & Research, rivm erkende leefstijlinterventie. Nov 2023.

 

bottom of page