top of page
IMG_20220604_153825.jpg
IMG_20220604_144805.jpg

RE 

 

Restorative Exercise is een bewegingsprogramma van simpele oefeningen, ontworpen door Katy Bowman, een Biomechanist. Het heeft tot doel om de biologisch gezien optimale uitlijning van het skelet te herstellen en daarmee de meest optimale manier van bewegen. De referenties van de uitlijning; de specifieke posities van de botten, die deze methode gebruikt zijn gebaseerd op de biomechanica. Door de oefeningen leer je de coördinatie, de mobiliteit en de kracht die essentieel is om het skelet naar een optimalere uitlijning te brengen, in rust en beweging.

 

Het doel is het hervinden van een neutrale positie, die we als kind meestal hadden. Waaruit elk gewricht een maximaal bewegingsbereik heeft in alle richtingen. Dit is noodzakelijk voor de archetypische bewegingen van de mens. Het is duidelijk dat uitlijning de positie van de botten behelst, maar ook de spieren, spierbanden, zenuwen, bloedvaten, lymfevaten en organen worden direct beïnvloed door de positie van onze botten. Als de uitlijning verbetert, nemen de spieren een langere basislengte aan, dit verbeterd de interne circulatie; in het zenuwstelsel, in de bloedsomloop en de lymfevaten. Dit optimaliseert de regeneratieve capaciteit van het lichaam.

CAY

Bepaalde oefeningen die gebruikt worden in de lessen komen van Critical Alignment Yoga en zijn ontwikkeld door Gert van Leeuwen. CAY vegroot het lichaamsbewustzijn en helpt bij het herwinnen van een natuurlijke uitlijning van de wervelkolom. Met behulp van speciale hulpmiddelen en een diepe ademhaling kunnen we de stijve plekken rondom de ruggenwervels weer voelbaar en daardoor beweeglijk maken.

 

Om in ons dagelijks leven toegang te hebben tot een open en ontspannen houding, worden de diepe houdingsspieren rondom de wervelkolom versterkt, zodat de strekking verduurzaamd en spanning zich minder opbouwt.  Het is een unieke bewegingsvorm die geschikt is voor iedereen en enorm effectief is bij (chronische) rug klachten. Het hervinden van positieve gevoelens in het lichaam helpt om het stress en spanningsniveau uit ons dagelijks leven te verlagen.

 

 
 

 

 

 

bottom of page