top of page
Bejaard Paar beoefenen van Yoga
Actieve Senior koppel

RE 

 

Restorative Exercise is een bewegingsprogramma van simpele oefeningen, ontworpen door Katy Bowman, een Biomechanist uit de VS, oprichter van Nutritious Movement en auteur van vele boeken. Het programma heeft tot doel om de biologisch gezien optimale uitlijning van het skelet te herstellen en daarmee een optimalere manier van bewegen. De referenties van uitlijning; de specifieke posities van de botten, die deze methode gebruikt zijn gebaseerd op de biomechanica. Dit geeft een systematische benadering en zorgt ervoor dat je de zwakke en stijfe plekken in je lichaam tegenkomt en kan versterken.

 

Hierdoor kan je een neutralere positie hervinden, waarin elk gewricht een beter bewegingsbereik krijgt in alle richtingen. Dit is noodzakelijk voor de archetypische bewegingen van de mens. Het is duidelijk dat uitlijning de positie van de botten behelst, maar ook de spieren, spierbanden, zenuwen, bloedvaten, lymfevaten en organen worden direct beïnvloed door de positie van onze botten. Als de uitlijning verbetert, nemen de spieren een langere basislengte aan, dit verbeterd de interne circulatie; in het zenuwstelsel, in de bloedsomloop en de lymfevaten en optimaliseert de regeneratieve capaciteit van het lichaam. 

CAY

Bepaalde corrigerende oefeningen die gebruikt worden in de lessen komen van Critical Alignment Yoga en therapy en zijn ontwikkeld door oprichter Gert van Leeuwen. CAY vegroot het lichaamsbewustzijn en helpt bij het herwinnen van een natuurlijke uitlijning van de wervelkolom. Met behulp van speciale hulpmiddelen en een diepe ademhaling kunnen we de stijve plekken rondom de ruggenwervels weer voelbaar en daardoor beweeglijk maken.

 

Om in ons dagelijks leven toegang te hebben tot een open en ontspannen houding, worden de diepe houdingsspieren rondom de wervelkolom versterkt, zodat de strekking verduurzaamd en spanning zich minder opbouwt.  Het is een unieke bewegingsvorm die geschikt is voor iedereen en effectief is bij (chronische) rug klachten. Het hervinden van positieve gevoelens in het lichaam helpt om het stress en spanningsniveau uit ons dagelijks leven te verlagen.

ProMuscle

Is een leefstijkinterventie ontwikkeld door Wageningen Universiteit en is door het RIVM  erkend. Het programma combineert progressieve krachttraining en eiwitrijke voeding en is bewezen effectief in het vergroten van spierkracht en spiermassa in kwetsbare senioren. De implementatie van dit programma vergt een samenwerking van fysiotherapeuten, dietisten en sporttrainers. Elementen uit dit programma worden benut in de lessen. Meer informatie: www.promuscle.nl 

 

 
 

 

 

 

bottom of page